Scholfilet met druivensaus
Aller Hande 1996
Equipment
- Magnetronschaal doorsnede ca. 24 cm
- magnetron folie,
Ingrediënten
- 2 schaaltjes scholfilet á ca. 200 g, AH,
- 3 eetlepels droge witte wijn
- ½ blikje druiven zonder pitjes netto 312 g, Royal Mail,
- ½ theelepel kruidenbouillonpoeder Maggi,
- 1 bekertje crème fraîche 125 ml, AH,
- zout
- peper
- 3 takjes peterselie zakje á 30 g,
Instructies
- Scholfilets in lengte halveren.
- In breedste deel van scholfilet sneetje maken en smalste deel (met vel aan binnenkant) erdoorheen halen zodat rolletje ontstaat.
- Scholfilets in schaal leggen en besprenkelen met 1 eetlepel wijn.
- Druiven afgieten, hierbij 1 eetlepel sap opvangen.
- In magnetronschaaltje rest van wijn, druivensap en bouillonpoeder ca. 1 1/2 minuut op vol vermogen (700 Watt) verwarmen.
- Crème fraîche erdoor roeren en ca. 1
- minuut op vol vermogen laten meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
- Scholfilets afdekken met magnetronfolie en in ca. 6 minuten op 3/4 deel van vermogen (525 Watt) laten garen.
- Vis ca. 3 à 4 minuten laten nagaren.
- Intussen druiven door saus roeren en op vol vermogen ca. 2 minuten meewarmen. Peterselie boven kopje fijnknippen.
- Saus over twee borden verdelen.
- Scholfilets erin leggen.
- Peterselie erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met pasta en broccoli.