Scholfilet met druivensaus

Scholfilet met druivensaus

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Magnetronschaal doorsnede ca. 24 cm
  • magnetron folie,

Ingrediënten

  • 2 schaaltjes scholfilet á ca. 200 g, AH,
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • ½ blikje druiven zonder pitjes netto 312 g, Royal Mail,
  • ½ theelepel kruidenbouillonpoeder Maggi,
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml, AH,
  • zout
  • peper
  • 3 takjes peterselie zakje á 30 g,

Instructies

  • Scholfilets in lengte halveren.
  • In breedste deel van scholfilet sneetje maken en smalste deel (met vel aan binnenkant) erdoorheen halen zodat rolletje ontstaat.
  • Scholfilets in schaal leggen en besprenkelen met 1 eetlepel wijn.
  • Druiven afgieten, hierbij 1 eetlepel sap opvangen.
  • In magnetronschaaltje rest van wijn, druivensap en bouillonpoeder ca. 1 1/2 minuut op vol vermogen (700 Watt) verwarmen.
  • Crème fraîche erdoor roeren en ca. 1
  • minuut op vol vermogen laten meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
  • Scholfilets afdekken met magnetronfolie en in ca. 6 minuten op 3/4 deel van vermogen (525 Watt) laten garen.
  • Vis ca. 3 à 4 minuten laten nagaren.
  • Intussen druiven door saus roeren en op vol vermogen ca. 2 minuten meewarmen. Peterselie boven kopje fijnknippen.
  • Saus over twee borden verdelen.
  • Scholfilets erin leggen.
  • Peterselie erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met pasta en broccoli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis