Schwarzwalder kirschtorte

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 175 g suiker
  • 6 eieren
  • 145 g bloem
  • 40 g margarine
  • 35 g cacaopoeder
  • 1 pot kersen
  • 2 eetlepel aardappelmeel
  • 3 eetlepel suiker
  • 7 eetlepel kirsch
  • 500 cl slagroom
  • 100 g hagelslag
  • 75 g chocolade
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 ºc Zeef de bloem samen met de cacaopoeder.
  • Roer met een mixer de suiker en de eieren tot een lichtgekleurde, schuimige massa.
  • Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
  • Schenk de boter bij de eiermassa en spatel dit rustig om.
  • Schep het bloem er bij en spatel ook dit nog eens goed door tot dit geheel glad is.
  • Vul een beboterde en met bloem bestoven springvorm met een middellijn van 24 cm met het beslag.
  • Plaats de vorm iets onder het midden op een ovenrooster in een voorverwarmde oven (175°C ) en bak de taart 45 minuten.
  • Laat de taart iets afkoelen en keer hem om.
  • Neem de vorm er af en af laten koelen.
  • Snijd de taart horizontaal in drie lagen en besprenkel deze met kirsch.
  • (6 eetlepels)
  • Laat de kersen uitlekken en bewaar het sap.
  • Houdt mooie 12 kersen achter voor decoratie.
  • Breng het sap aan de kook en bind het met aangemaakt aardappelmeel.
  • Roer 3 eetlepels suiker, de uitgelekte kersen en 1 eetlepel kirsch erdoor.
  • Klop de slagroom met witte basterdsuiker en de inhoud van 1 zakje vanillesuiker stijf.
  • Bestrijk de onderste plak met de helft van de kersen en met 1/3 deel van de slagroom.
  • Leg de tweede plak erop en bestrijk deze met de resterende kersen en 1/3 deel van de slagroom.
  • Leg de derde plak erop en bestrijk de zijkant van de taart met slagroom.
  • Smelt de chocolade op een laag vuurtje, laten afkoelen en weer opwarmen tot 37 ºc
  • Bestrijk de bovenkant met chocoladeglazuur en bedek de zijkant van de taart met de hagelslag.
  • Met 12 toefjes slagroom bespuiten en daarboven op nog een kers leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Taart
Land van herkomst Oostenrijk