Seek Kabab Khasa
Equipment
- Grillpan, of barbecue
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 4 gemalen kardemompeulen
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel gemalen groene gember
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- Sap van 1/2 citroen
- 6 eetlepels yoghurt
- ½ eetlepel gemalen komijn
- 1 ui fijngehakt
- 2 eetlepels geklaarde boter
Instructies
- Meng het rundergehakt, gemalen kardemom, zwarte peper, gemalen groene gember, fijngehakte knoflook, citroensap, yoghurt, gemalen komijn en fijngehakte ui in een kom.
- Kneed het mengsel goed door elkaar tot alles goed gemengd is.
- Vorm het gehaktmengsel tot worstjes of platte schijven.
- Verhit de geklaarde boter in een grillpan of op een barbecue.
- Bak de worstjes of schijven gehaktmengsel snel aan beide kanten tot ze gaar en goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Seekh Kebab warm met een frisse salade en eventueel wat naanbrood.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht. Hun fruitige tonen en zachtheid vullen de kruidige smaken van de kebab aan zonder deze te overweldigen.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g