Seitan-wontons met groentevulling
Deze seitan-wontons met wortel en ui zijn een hartig vegan alternatief dat perfect past in de Aziatische keuken. Zelfgemaakt of met kant-en-klare vellen!
Equipment
- Lepel
- scherp mes
- vork
Ingrediënten
- 1 el olie
- 1 el sojasaus
- 100 g fijngesneden wortel
- 100 g gemalen seitan
- 150 g fijngesneden ui
- 1 kop gebuild meel
- 50 ml kokend water
- Snufje zout
- Wontonvellen optioneel, bij de toko verkrijgbaar
Instructies
- Meng het meel met zout en olie in een kom.
- Voeg al roerend het kokende water toe en meng tot een deeg.
- Kneed het deeg 5-10 minuten.
- Laat het deeg rusten onder een vochtige doek.
- Verhit olie in een pan en bak de ui glazig.
- Voeg de wortel toe en bak kort mee.
- Voeg wat vocht van de seitan toe en stoof 5 minuten met de deksel op de pan.
- Voeg de seitan toe en laat het vocht verdampen.
- Verdeel het deeg in 10 balletjes.
- Rol elk balletje uit tot een cirkel van 10 cm doorsnee.
- Schep 1 à 2 eetlepels vulling op elk lapje.
- Vouw dicht tot halve maantjes en druk de randen dicht met een vork.
- Verhit een eetlepel olie in een koekenpan.
- Bak de flapjes aan beide kanten bruin.
- Voeg 100 ml water met sojasaus toe en dek de pan af.
- Laat 5 minuten stoven.
- Keer de wontons en bak de andere kant ook kort.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade of een lichte sojadip. Wijnadvies:
Een droge Riesling past perfect bij de hartige smaken van seitan en sojasaus.
Serveer met een frisse komkommersalade of een lichte sojadip. Wijnadvies:
Een droge Riesling past perfect bij de hartige smaken van seitan en sojasaus.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 14 g | Vet: 12 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 5 g