Seizoensgroentesoep
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 750 g gemengde seizoensgroenten bijv. wortels, prei, bloemkool, courgette
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 tuinkruidenbouillontabletten
- Zout en peper naar smaak
- Geroosterd boerenbrood optioneel, voor serveren
Instructies
- Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze in stukjes, blokjes of ringetjes.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de groenten al omscheppend ongeveer 5 minuten.
- Voeg 1 liter water en de bouillontabletten toe aan de groenten en breng aan de kook.
- Laat de soep met het deksel schuin op de pan ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep met geroosterd boerenbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij deze verfrissende groentesoep.Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g