Seizoensgroentesoep

Seizoensgroentesoep

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g gemengde seizoensgroenten bijv. wortels, prei, bloemkool, courgette
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 tuinkruidenbouillontabletten
  • Zout en peper naar smaak
  • Geroosterd boerenbrood optioneel, voor serveren

Instructies

  • Maak de groenten schoon, was ze en snijd ze in stukjes, blokjes of ringetjes.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de groenten al omscheppend ongeveer 5 minuten.
  • Voeg 1 liter water en de bouillontabletten toe aan de groenten en breng aan de kook.
  • Laat de soep met het deksel schuin op de pan ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep met geroosterd boerenbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij deze verfrissende groentesoep.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch