Selderij-Linzenstamppot met Champignons en Groene Kruiden
Een voedzame en kruidige stamppot met knolselderij, linzen en champignons, bereid in de magnetron voor een snelle en makkelijke maaltijd.
Equipment
- Magnetronschaal met deksel
- Lepel
Ingrediënten
- 200 g gekookte rode of groene linzen
- ½ knolselderij grof geraspt
- 1 eetlepel citroensap
- ½ prei in ringen
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 eetlepel groentebouillonpoeder
- 2 eetlepels water
- 200 g grotchampignons in plakjes
- 2 eetlepels gehakte groene kruiden bijv. peterselie, bieslook, tijm
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Rasp de knolselderij grof en doe deze in een magnetronschaal.
- Sprenkel direct het citroensap erover om verkleuring te voorkomen.
- Voeg de prei, knoflook en bouillonpoeder toe en sprenkel er het water over.
- Meng alles goed door elkaar.
- Sluit de schaal af en verwarm de groenten in de magnetron op vol vermogen (800 Watt) gedurende 15 minuten tot ze zacht en gaar zijn.
- Roer de linzen, champignons en groene kruiden door het mengsel en verwarm nog 2 minuten in de magnetron.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een pittige komkommersalade van plakjes komkommer, citroensap, ringetjes Spaanse peper en lente-ui.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Grüner Veltliner of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de kruidige en frisse smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 18 g | Vet: 6 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g