Selderijstamppot met Walnoten
Een hartige stamppot met knolselderij, bleekselderij en walnoten, op smaak gebracht met mosterd.
Ingrediënten
- 3 stengels bleekselderij
- 1 theelepel mosterd
- 150 ml melk
- 50 gram walnoten
- 500 gram knolselderij
- 600 gram aardappels
- Bleekselderijblad
Instructies
- Schil de aardappelen.
- Maak de knolselderij schoon en snijd in blokjes.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd in boogjes.
- Kook de aardappelen, knolselderij en bleekselderij gaar in weinig water.
- Breek de walnoten grof.
- Verwarm de melk.
- Maak van de aardappelen en groente een puree met hete melk en mosterd.
- Snijd het selderijblad klein en meng door de stamppot.
- Strooi de walnoten erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Maak de stamppot op smaak met nootmuskaat, oregano, salie en venkel.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 5 g