Selderijstamppot met Walnoten

Een romige stamppot van knolselderij en aardappel, gemengd met zachte bleekselderij en op smaak gebracht met mosterd. De stamppot is gegarneerd met knapperig geroosterde walnoten en verse selderijblaadjes. Naast het bord liggen een vintage vork en mes, samen met een linnen servet op een rustieke houten tafel. Op de achtergrond staat een houten snijplank met verse bleekselderij, extra walnoten en een schaaltje mosterd. De warme, natuurlijke belichting benadrukt de zachte texturen en hartige smaken van dit winterse gerecht.

Selderijstamppot met Walnoten

Een hartige stamppot met knolselderij, bleekselderij en walnoten, op smaak gebracht met mosterd.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 theelepel mosterd
  • 150 ml melk
  • 50 gram walnoten
  • 500 gram knolselderij
  • 600 gram aardappels
  • Bleekselderijblad

Instructies

  • Schil de aardappelen.
  • Maak de knolselderij schoon en snijd in blokjes.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd in boogjes.
  • Kook de aardappelen, knolselderij en bleekselderij gaar in weinig water.
  • Breek de walnoten grof.
  • Verwarm de melk.
  • Maak van de aardappelen en groente een puree met hete melk en mosterd.
  • Snijd het selderijblad klein en meng door de stamppot.
  • Strooi de walnoten erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Maak de stamppot op smaak met nootmuskaat, oregano, salie en venkel.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Noten / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch