Serehspiesjes met kokoscurry

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 15 g verse koriander
  • 15 g verse munt
  • 500 g lamsboutlapjes à la minute
  • 1 ei
  • 12 stengels sereh citroengras
  • 400 g pandanrijst
  • 2 eetlepels groene Thaise currypasta pot
  • 4 dl kokosmelk
  • 50 g geraspte kokos
  • 100 g gezouten cashewnoten

Instructies

  • Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
  • Gember schillen en fijn raspen.
  • Steeltjes van verse kruiden snijden.
  • Lamslapjes in stukken snijden.
  • In keukenmachine lamsvlees, sjalotjes, gember en helft van verse kruiden met ei tot fijne massa draaien.
  • Lamsgehakt in 12 porties verdelen.
  • Om elke stengel sereh portie gehakt kneden.
  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • In steelpan currypasta met kokosmelk en kokos verwarmen en op zacht vuur beetje laten inkoken.
  • Serehspiesjes onder ovengrill in ca. 15 minuten aan alle zijden goudbruin en gaar grillen. Cashewnoten en rest van verse kruiden grof hakken en door gare rijst mengen.
  • Spiesjes en rijst op serveerschaal leggen, currysaus apart serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geen keukenmachine?
Neem dan rundergehakt of gebruik lamsburgers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Rijst