Sesamkorst Kipfilet met Paksoi en Mienestjes
Ingrediënten
- 1 kleine kipfilet ca. 125 g
- 1 ei losgeklopt
- 2 eetlepels sesamzaad
- 3 eetlepels roerbakolie
- 3 nestjes mihoen pak à 500 g
- 1 struikje paksoi in repen gesneden
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel azijn
Instructies
- Bestrooi de kipfilet met zout en peper.
- Haal de kipfilet door het losgeklopte ei en druk beide kanten vervolgens in het sesamzaad.
- Verhit 2 eetlepels olie in een kleine koekenpan en bak de kipfilet aan beide kanten in 10-12 minuten gaar op laag vuur.
- Kook de mihoen volgens de instructies op de verpakking in ruim water gedurende 10 minuten.
- Giet af en laat uitlekken in een zeef.
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de paksoi gedurende 1 minuut.
- Voeg de ketjap, azijn en 3 eetlepels water toe aan de paksoi en verwarm het geheel nog 3 minuten zachtjes.
- Schep de gekookte mihoen op een bord en leg de paksoi er bovenop.
- Serveer de kipfilet ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Nouaison Syrah Vin de Pays d'Oc, met zijn volle en kruidige karakter, past goed bij dit Aziatisch geïnspireerde gerecht.Voedingswaarden
Calories: 680 kcal | koolhydraten: 74 g | Protein: 41 g | Vet: 26 g | Zout: 3 g | Sugar: 5 g