Sesamkorst Kipfilet met Paksoi en Mienestjes

Porties: 1 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine kipfilet ca. 125 g
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 3 nestjes mihoen pak à 500 g
  • 1 struikje paksoi in repen gesneden
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel azijn

Instructies

  • Bestrooi de kipfilet met zout en peper.
  • Haal de kipfilet door het losgeklopte ei en druk beide kanten vervolgens in het sesamzaad.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een kleine koekenpan en bak de kipfilet aan beide kanten in 10-12 minuten gaar op laag vuur.
  • Kook de mihoen volgens de instructies op de verpakking in ruim water gedurende 10 minuten.
  • Giet af en laat uitlekken in een zeef.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de paksoi gedurende 1 minuut.
  • Voeg de ketjap, azijn en 3 eetlepels water toe aan de paksoi en verwarm het geheel nog 3 minuten zachtjes.
  • Schep de gekookte mihoen op een bord en leg de paksoi er bovenop.
  • Serveer de kipfilet ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een Nouaison Syrah Vin de Pays d'Oc, met zijn volle en kruidige karakter, past goed bij dit Aziatisch geïnspireerde gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 680 kcal | koolhydraten: 74 g | Protein: 41 g | Vet: 26 g | Zout: 3 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Azië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij