Sesamstengel met makreeldip

Sesamstengel met makreeldip

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg diepvries 10 plakjes, ontdooid
  • 1 eetlepel bloem
  • Versgemalen zeezout
  • Peper
  • 4 eetlepels sesamzaadjes
  • 200 g gerookte makreel
  • 2 eetlepels zure room
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 º C.
  • Leg de plakken bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht.
  • Rol de plakken wat verder uit met de deegroller.
  • Bestrooi ze met versgemalen zeezout.
  • Snijd iedere plak in repen van circa 3 centimeter breed.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Pak iedere reep bladerdeeg aan de uiteinden vast en draai deze een paar keer in tegengestelde richting, zodat je een gekrulde stengel krijgt.
  • Leg de st Engeland op de bakplaat en bestrijk ze met olijfolie en de sesamzaadjes en bak ze in 8-10 minuten goudbruin en krokant.
  • Prak de makreel met een vork fijn en meng de zure room er doorheen.
  • Breng op smaak met versgemalen zeezout en peper.
  • Serveer de sesamstengel met de makreeldip.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes