Sheperd’s pie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 winterpenen
  • 1 prei
  • ½ knolselderij
  • 2 pakjes Alpro® Soya Fijngehakt
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el bloem
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 1 pakje Alpro® Soya Cuisine Light
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Snijd alle groenten in blokjes van ongeveer een halve centimeter en laat ze ongeveer 10 minuten smoren in olijfolie in een pan met een zware bodem.
  • Voeg het Fijngehakt en de bloem toe en roer het geheel goed door.
  • Voeg als laatste de bouillon, de gesnipperde rozemarijn en zout en peper naar smaak toe.
  • Plaats het deksel op de pan en laat het geheel op een laag vuur pruttelen.
  • Kook de aardappels tot ze gaar zijn, giet ze af en stamp ze fijn.
  • Voeg voldoende Cuisine toe aan de aardappelpuree tot het een mooie gladde puree wordt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree.
  • Maak met een vork ruitjes in de puree.
  • Plaats de schaal ongeveer 8 minuten onder de grill, totdat de puree een krokante korst heeft.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit smakelijke Shepherd's Pie recept is een heerlijke vegetarische variant van het traditionele gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Engeland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch