Shoarmabroodjes met knoflookcrème

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 pakjes Alpro® Soya Fijngehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • ¼ tl chilipoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 komkommer
  • 2 el mayonaise of tofunaise
  • 1 rode ui
  • 2 el tomatenketchup
  • Sla
  • 4 pitabroodjes

Instructies

  • Snipper de rode ui fijn.
  • Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes.
  • Meng de ui, tomaten en ketchup.
  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne plakjes.
  • Besprenkel met zout en peper en laat 10 minuten staan.
  • Bak het Alpro® Soya fijngehakt met de kruiden en breng op smaak met zout en peper.
  • Dep de komkommer droog en meng met de tofunaise/mayonaise en geperste knoflook.
  • Serveer het gehakt in verwarmde pitabroodjes met het komkommer-tomaatmengsel en wat sla.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit heerlijke recept voor shoarmabroodjes met knoflookcrème is een smaakvolle vegetarische optie voor de lunch!

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Lunch
Land van herkomst Turkije
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch