Shoarmabroodjes met knoflookcrème
Ingrediënten
- 2 pakjes Alpro® Soya Fijngehakt
- 1 tl komijnpoeder
- ¼ tl chilipoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1 komkommer
- 2 el mayonaise of tofunaise
- 1 rode ui
- 2 el tomatenketchup
- Sla
- 4 pitabroodjes
Instructies
- Snipper de rode ui fijn.
- Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes.
- Meng de ui, tomaten en ketchup.
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne plakjes.
- Besprenkel met zout en peper en laat 10 minuten staan.
- Bak het Alpro® Soya fijngehakt met de kruiden en breng op smaak met zout en peper.
- Dep de komkommer droog en meng met de tofunaise/mayonaise en geperste knoflook.
- Serveer het gehakt in verwarmde pitabroodjes met het komkommer-tomaatmengsel en wat sla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit heerlijke recept voor shoarmabroodjes met knoflookcrème is een smaakvolle vegetarische optie voor de lunch!
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g