Sinaasappel-Honing Griesmeelcakejes met Warme Sinaasappelsiroop

Sinaasappel-Honing Griesmeelcakejes met Warme Sinaasappelsiroop

Porties: 12 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Ovenschaal (20 x 20 cm)

Ingrediënten

  • 100 g griesmeel
  • 50 g bloem
  • ½ zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 eieren gesplitst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 g honing
  • 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Vet de ovenschaal (20 x 20 cm) in met wat olie of boter.
  • Meng het griesmeel, bloem, bakpoeder en een snufje zout in een kom.
  • Klop de eierdooiers los met de olijfolie en 4 eetlepels honing (houd de resterende honing apart voor de siroop).
  • Voeg het eiermengsel toe aan het griesmeelmengsel en meng goed.
  • Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het griesmeelbeslag.
  • Giet het beslag in de ingevette ovenschaal en bak de cakejes in het midden van de oven gedurende ongeveer 25 minuten, tot ze gaar en lichtbruin zijn.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn.
  • Pers de sinaasappel uit.
  • Doe het sinaasappelsap, sinaasappelrasp, het kaneelstokje en de resterende honing in een steelpan.
  • Kook dit in tot een siroopdikte.
  • Haal de cakejes uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  • Neem ze voorzichtig uit de vorm en leg ze op een serveerschaal.
  • Schenk de warme sinaasappelsiroop over de cakejes.
  • Serveer de cakejes warm of koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Sauternes past goed bij de honingzoete smaak en de citrusaccenten van dit dessert.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 3 g | Vet: 7 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch