Sinaasappel-Honing Griesmeelcakejes met Warme Sinaasappelsiroop
Equipment
- Ovenschaal (20 x 20 cm)
Ingrediënten
- 100 g griesmeel
- 50 g bloem
- ½ zakje bakpoeder
- Snufje zout
- 2 eieren gesplitst
- 4 eetlepels olijfolie
- 100 g honing
- 1 sinaasappel
- 1 kaneelstokje
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Vet de ovenschaal (20 x 20 cm) in met wat olie of boter.
- Meng het griesmeel, bloem, bakpoeder en een snufje zout in een kom.
- Klop de eierdooiers los met de olijfolie en 4 eetlepels honing (houd de resterende honing apart voor de siroop).
- Voeg het eiermengsel toe aan het griesmeelmengsel en meng goed.
- Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het griesmeelbeslag.
- Giet het beslag in de ingevette ovenschaal en bak de cakejes in het midden van de oven gedurende ongeveer 25 minuten, tot ze gaar en lichtbruin zijn.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn.
- Pers de sinaasappel uit.
- Doe het sinaasappelsap, sinaasappelrasp, het kaneelstokje en de resterende honing in een steelpan.
- Kook dit in tot een siroopdikte.
- Haal de cakejes uit de oven en laat ze iets afkoelen.
- Neem ze voorzichtig uit de vorm en leg ze op een serveerschaal.
- Schenk de warme sinaasappelsiroop over de cakejes.
- Serveer de cakejes warm of koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Sauternes past goed bij de honingzoete smaak en de citrusaccenten van dit dessert.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 3 g | Vet: 7 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 15 g