Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Taartvorm Ø 24 cm ingevet
- steunvulling bv droge peulvruchten
Ingrediënten
- 2 sinaasappels schoongeboend
- 200 g bloem gezeefd
- 50 g cacao
- 200 g boter koude / in blokjes
- 200 g witte basterdsuiker
- 6 eieren
- 1 citroen
Instructies
- Rasp de schil van 1 sinaasappel fijn.
- Meng in de keukenmachine de bloem, cacao en sinaasappelrasp met 125 g boter, 100 g suiker en 1 ei tot een samenhangend deeg.
- Verpak het in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 200 º C.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht.
- Bekleed de taartvorm ermee.
- Leg bakpapier over het deeg en leg de steunvulling erop.
- Dit voorkomt dat de bodem gaat rijzen.
- Bak de taartbodem in 25 minuten lichtbruin.
- Pers 1 sinaasappel en de citroen uit.
- Snijd de geraspte sinaasappel in 6 plakken, halveer die en verwijder schil en pitten.
- Smelt in een pan de rest van de boter.
- Klop in de keukenmachine 5 eieren en het citrussap met 100 g suiker en een mespunt zout
- schuimig.
- Schenk, terwijl de machine draait, de boter erbij.
- Neem de taartvorm uit de oven, gooi steunvulling en bakpapier weg.
- Schenk het eimengsel in de taartbodem en verdeel de sinaasappelschillen erover.
- Bak de taart in 30 minuten gaar.