Sint-Anna mosselen uit Antwerpen
Aangezien ik van mosselen vaak misselijk wordt, mijn allerliefste schoondochter gevraagd om met mijn ega mosselen te eten. Zij vonden het heerlijk!
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) gedroogde kervel
- 10 sprietjes bieslook
- 15 gram bladselderij fijngehakte
- 40 gram bloem
- 250 ml witte wijn droge
- 2 takjes tijm
- 4 takjes bladselderij
- 1 ui
- 60 gram boter
- 2 kilo mosselen
Instructies
- Spoel de mosselen in een vergiet onder stromend water en laat ze goed uitlekken
- Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik tegen het werkvlak nog niet vanzelf dichtgaan.
- Smelt intussen een derde van het boter in een mosselpan of grote braadpan.
- Snij de steeltjes van de bladselderij en houd deze apart van het selderijblad.
- Hak de bieslook fijn.
- Snij de ui in ringen.
- Fruit de uienringen en de selderijsteeltjes op zacht vuur glazig.
- Doe de takjes tijm erbij.
- Schenk de helft van de wijn erbij.
- Leg de mosselen in de pan en schenk de rest van de wijn erover.
- Kook de mosselen afgedekt 6-8 minuten tot alle mosselen openstaan.
- Schud de pan af en toe.
- Giet daarna het mosselvocht voorzichtig af boven een maatbeker en meet vervolgens 400 ml af
- Smelt de rest van het boter in een pan en roer de bloem erdoor.
- Bak zachtjes en voeg dan al roerend scheut voor scheut het mosselvocht erbij.
- Blijf roeren tot het een mooie saus wordt.
- Laat nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
- Roer de kruiden en de selderijblaadjes door de saus en naar smaak wat zout en peper.
- Schep de mosselen in warme diepe borden en schep de saus erover
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met friet en een salade.