Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 8 wildzwijnskoteletten
- 500 g vet vlees van wild zwijn
- 200 g paneermeel
- 3 dl pepersaus
- Zout en peper naar smaak
- 200 g boter
- 3 jeneverbessen verpulverd
- 500 g appelmoes ongezoet
- 200 g champignons
- 100 g varkensnet
Instructies
- Maak een farce door het vlees twee keer door de vleesmolen te draaien met de fijnste plaat.
- Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
- Meng het gemalen vlees, gehakte champignons en verpulverde jeneverbessen goed.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Smelt 50 g boter in een pan en bak hierin de koteletten aan één kant.
- Leg ze op een bord en plaats er een gewicht op om ze te pletten.
- Laat ze afkoelen.
- Besmeer de bruine kant van de koteletten met de farce.
- Draai elke kotelet in een stuk varkensnet en leg ze in een ovenvaste schaal.
- Smelt 100 g boter en sprenkel deze over de koteletten.
- Strooi het paneermeel erover.
- Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 180ºC en laat de koteletten 20 minuten bakken.
- Bedruip ze regelmatig met de boter.
- Serveer de wildzwijnskoteletten met pepersaus en ongezoete appelmoes.