Sinterklaastaart met kruidnoten en Monchou

Sinterklaastaart met kruidnoten en Monchou

Sinterklaastaart met kruidnoten en Monchou

Een feestelijke Sinterklaastaart met knapperige kruidnotenlagen en een luchtige Monchou-room. Perfect voor een gezellige avond tijdens het Sinterklaasfeest.
Porties: 8
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g vers kruidnotendeeg
  • 250 ml verse slagroom
  • 2 x 100 g Monchou
  • 75 g basterdsuiker
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • Extra kruidnoten voor decoratie
  • Sinterklaasdecoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte).
  • Verdeel het kruidnotendeeg in 4 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een cirkel van gelijke grootte.
  • Leg de cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 8-10 minuten in de oven, tot ze knapperig zijn.
  • Laat volledig afkoelen.
  • Klop de Monchou los met de basterdsuiker in een kom.
  • Klop de slagroom lobbig en spatel de Monchou en de helft van de sinaasappelrasp er voorzichtig doorheen.
  • Zorg dat het mengsel luchtig blijft.
  • Schep de Monchou-room in een spuitzak.
  • Leg een afgekoelde deegcirkel op een serveerschaal en spuit ¼ van de Monchou-room erop.
  • Herhaal dit proces met de overige cirkels en roomlagen, eindigend met room bovenop.
  • Garneer de taart met de resterende sinaasappelrasp, extra kruidnoten en Sinterklaasdecoratie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de taart met een kop warme chocolademelk of koffie voor een perfecte afsluiting van het Sinterklaasfeest.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Moscato d'Asti past uitstekend bij de kruidige en romige smaken van deze taart. Het fruitige aroma van de wijn complementeert de sinaasappelrasp en kruidnoten.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 4 g | Vet: 21 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Taart
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Sinterklaas