Slaloempia's met garnaal gehaktvulling
Allerhande 2002
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
Instructies
- In koekenpan met antiaanbaklaag gehakt al omscheppend rul bakken.
- Gehakt met schuimspaan op bord scheppen en laten afkoelen.
- Intussen in pan 4 dl water aan de kook brengen.
- Van vuur af mihoen toevoegen en 4 minuten laten wellen.
- In zeef laten uitlekken.
- Rode peper schoonmaken en in dunne ringen snijden.
- Bosuitjes schoonmaken en fijnsnipperen.
- Koriander in reepjes snijden.
- In kom gehakt, garnalen, mihoen, rode peper, bosui en koriander door elkaar scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
- Sla wassen, 20 mooie grote slabladeren van kroppen nemen en met scherp mes witte harde nerf uit slabladeren verwijderen.
- Bladeren 1 seconde even in kokend water onderdompelen, direct daarna in koud water dompelen en bladeren droogdeppen met keukenpapier.
- Op midden van elk slablad 1 eetlepel garnaalvulling scheppen, zijkanten van slablad om vulling vouwen en slablad oprollen tot loempia.
- Vaststeken met cocktailprikkers.
- Slaloempia's op schaal leggen en serveren met chilisaus.