Sliptong uit Oostende van Onbekende Auteur

Sliptong uit Oostende van Onbekende Auteur

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 sliptongetjes
  • 150 ml visfond
  • 100 ml droge witte wijn
  • ½ tl tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 ml koksroom
  • 75 gram gekookte mosselen
  • 100 gram Hollandsche garnalen
  • 25 gram koude boter
  • 2 takjes peterselie fijn geknipt

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 graden
  • Sliptongetjes naast elkaar in de ovenschaal leggen en met zout en peper bestrooien.
  • Visfond en wijn erover schenken, tijm en laurier toevoegen.
  • Schaal met alufolie afdekken en vis in 15 min ovengaar laten worden.
  • Vis kookvocht uit schaal in steelpan schenken, laurier verwijderen.
  • Vis onder folie warmhouden.
  • Kookvocht met koksroom op hoog vuur 1 min inkoken.
  • Mosselen, garnalen, boter en peterselie door de saus roeren.
  • Zouten peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst België