Snel Geep in 't Groen uit de Magnetron
Deze snelle en smaakvolle geep in 't groen uit de magnetron combineert de frisse smaken van groene kruiden met delicate visfilets. Perfect voor een doordeweekse maaltijd, geserveerd met frietjes of vers brood.
Ingrediënten
- 800 g geepfilet
- 25 g kervel
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 2 takjes citroenmelisse
- 10 blaadjes munt
- 1 bakje waterkers
- 25 g spinazie
- 25 g zuring
- 1 eetlepel fijngehakte dragon
- 3 sjalotten
- 1 dl droge witte wijn
- 75 g boter
- 2 dl room
- Sap van 1 citroen
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Hak de sjalotten fijn en leg ze samen met de boter in een magnetronschaal.
- Dek de schaal af en verhit deze gedurende 2 minuten op 850 W in de magnetron.
- Voeg de geepfilets, room, witte wijn, een scheutje citroensap en de helft van de gehakte groene kruiden toe aan de schaal.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Dek de schaal opnieuw af en laat de vis 7 minuten garen op 850 W.
- Giet het stoofvocht af en kook dit kort in.
- Bind de saus eventueel met een beetje roux naar wens.
- Voeg de resterende groene kruiden toe aan de saus en meng deze door de stoofschotel.
- Verdeel de stoofschotel over warme borden en garneer met citroenpartjes.
Serveertips:
- Serveer deze geep in 't groen met knapperige frietjes of vers brood voor een complete maaltijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een frisse droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, die de delicate smaken van de kruiden en vis perfect aanvult.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g