Snelklaar-pizza met champignons

Snelklaar-pizza met champignons

Porties: +
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg 270 gr, koelvitrine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 2 dl Italiaanse tomatensaus met kruiden pot of fles
  • 100 gram achterham
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 1 courgette in plakjes
  • 150 gram pizzakaas
  • 1/2-1 eetlepel gedroogde oregano

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Rol het croissantdeeg uit en snijd er op de bakplaat een passende cirkel uit;
  • vouw de buitenrand iets omhoog.
  • Roer de knoflook door 1/2 eetlepel olie en bestijk er de pizzabodem dun mee.
  • Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem en leg de ham erop.
  • Verhit 1 eetlepel olie en bak de champignons al omscheppend ± 4 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak die 2 minuten mee.
  • Schep dit mengsel op de ham en bestrooi het met kaas en oregano.
  • Bak de pizza in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin.
  • Lekker met een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza
Land van herkomst Italië