Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Drie ondiepe kommen
- Bord
- Keukenkwast
Ingrediënten
- 5 el fijn paneermeel of glutenvrij paneermeel
- 4 el geraspte Parmezaanse kaas plus extra voor het serveren (vegetarische variant indien nodig)
- Zeezout en zwarte peper
- 3 el bloem of glutenvrije bloem
- 2 grote eieren losgeklopt
- 2 grote aubergines in plakken van 1,25 cm dik
- 8 el knoflook-tomatensaus of meer indien nodig
- 8 plakken mozzarella of meer indien nodig
- Handvol kleine verse basilicumblaadjes voor het serveren
Instructies
- Meng in een ondiepe kom het paneermeel, de Parmezaanse kaas, zout en peper.
- Doe de bloem in een aparte ondiepe kom en het losgeklopte ei in een derde kom.
- Haal de plakken aubergine eerst door de bloem, dan door het ei, en wentel ze tot slot door het paneermeelmengsel.
- Leg de gepaneerde plakken aubergine op een bord (stapel ze niet) en laat ze 5 minuten rusten.
- Plaats de gepaneerde plakken aubergine in het mandje van de airfryer, zorg ervoor dat ze elkaar niet raken of overlappen; doe dit zo nodig in porties.
- Stel de airfryer in op 190 °C en de timer op 8 minuten.
- Keer na 8 minuten elke plak om en bak ze nog 4-6 minuten tot de gewenste knapperigheid.
- Schep een lepel knoflook-tomatensaus op elke plak aubergine en leg er een plak mozzarella op.
- Zet het mandje terug in de airfryer, stel de timer in op 2 minuten en bak tot de kaas begint te smelten.
- Bestrooi voor het serveren met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze aubergine parmigiana gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Chianti of een Barbera.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 22 g | Vet: 22 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 8 g