Snelle Pangsit met Varkensgehakt, Garnalen en Gembersaus

Een rustieke foodfoto van snel bereide pangsit gevuld met varkensgehakt en garnalen, goudbruin gebakken en geserveerd met een kommetje gembersaus op een houten tafel, met verse gember, garnalen en lente-ui eromheen.

Snelle Pangsit met Varkensgehakt, Garnalen en Gembersaus

Dit recept voor gebakken pangsit is een heerlijk hapje met varkensvlees en garnalen, perfect voor bij de borrel. De snelle hapjes worden geserveerd met een zoete en hete gembersaus.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
kostprijs per persoon € 4,00 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g varkensgehakt
  • 200 g garnalen uit blik
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • pangsitvellen
  • peper
  • zout
  • Voor de gembersaus:
  • 2 eetlepels gember uit een potje
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 kopje water
  • een scheutje azijn
  • sambal oelek naar smaak
  • wat aardappelmeel om te binden

Instructies

  • Kneed het varkensgehakt met de garnalen, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en zout goed door elkaar.
  • Draai kleine balletjes van het mengsel.
  • Vouw de balletjes in de pangsitvellen.
  • Plak de randen van de velletjes met een beetje water aan elkaar vast.
  • Verhit de olie in een pan en bak de pangsit goudbruin.
  • Voor de gembersaus: breng de gember, suiker, sambal en het water aan de kook in een pan.
  • Leng de saus aan met wat aardappelmeel om hem te binden.
  • Voeg, als de saus is afgekoeld, een scheutje azijn toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

Deze pangsit zijn een heerlijk voorgerecht of hapje bij de borrel. Serveer ze warm met de gembersaus recept in een apart schaaltje.
 

Wijnadvies

Bij deze hartige en zoetpittige hapjes past een lichte, fruitige witte wijn. Denk aan een Pinot Gris of een Gewürztraminer.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Frituren / Varkensvlees / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst China
Jaargetijde: Alle Jaargetijden