Snelle Pangsit met Varkensgehakt, Garnalen en Gembersaus
Dit recept voor gebakken pangsit is een heerlijk hapje met varkensvlees en garnalen, perfect voor bij de borrel. De snelle hapjes worden geserveerd met een zoete en hete gembersaus.
Equipment
- Frituurpan of pan met dikke bodem
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Kneed het varkensgehakt met de garnalen, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en zout goed door elkaar.
- Draai kleine balletjes van het mengsel.
- Vouw de balletjes in de pangsitvellen.
- Plak de randen van de velletjes met een beetje water aan elkaar vast.
- Verhit de olie in een pan en bak de pangsit goudbruin.
- Voor de gembersaus: breng de gember, suiker, sambal en het water aan de kook in een pan.
- Leng de saus aan met wat aardappelmeel om hem te binden.
- Voeg, als de saus is afgekoeld, een scheutje azijn toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Deze pangsit zijn een heerlijk voorgerecht of hapje bij de borrel. Serveer ze warm met de gembersaus recept in een apart schaaltje.Wijnadvies
Bij deze hartige en zoetpittige hapjes past een lichte, fruitige witte wijn. Denk aan een Pinot Gris of een Gewürztraminer.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 15 g