Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram mascarpone
- 300 ml slagroom
- 80 gram poedersuiker
- 4 el Amaretto di Saronno of amandel extract indien je geen alcohol wilt gebruiken
- 2 el cognac
- 250 gram boudoir koekjes
- Cacao poeder
- Sterke koffie
Instructies
- Maak eerst een kleine hoeveelheid zeer sterke koffie.
- Meng hieronder nog extra amaretto en een scheutje cognac.
- Laat dit een beetje afkoelen.
- Doe de amaretto, cognac en mascarpone in een kom.
- Mix dit al eens rustig door elkaar. Voeg nu langzaam de slagroom toe en mix verder tot het geheel lobbig is (iets dikker dan yoghurt dikte).
- Neem de glazen en de koekjes erbij, zet cacao poeder klaar.
- Breek de koekjes in 2 en sop ze in de koffie.
- Leg 2 helften op de bodem van het glas en leg hierop een flinke lepel mascarpone beslag. Strooi er een beetje cacao over en sop dan weer 2 helften koekjes in de koffie en leg deze er op.
- Weer een beetje beslag en cacao poeder.
- Ga zo verder tot het glas vol is.
- Werk af met cacao en een half koekje.