Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
- 200 gram sugar snaps
- 200 gram noedels
- 2 rode paprika’s
- 1 courgette
- zonnebloemolie
- 1 avocado
- 1 bosje bosui
- 125 gram taugé
- 100 ml sweet chilisaus
- 150 ml tomatenketchup
- 24 gamba’s
- 4 teentjes knoflook
- 2 el gebakken uitjes
- 2 el cashewnootjes
Instructions
Wokschotel
- Blancheer de sugar snaps in circa 4 minuten in ruim kokend water met een beetje zout.
- Schep de sugar snaps uit de pan en dep ze droog.
- Kook in hetzelfde water de noedels circa 2 minuten tot ze zacht zijn.
- Giet af en spoel kort met koud water zodat de noedels niet gaan plakken.
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Snijd de courgette in plakjes en in schuine reepjes.
- Maak de avocado schoon en snijd in blokjes.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de courgette, paprika en sugar snaps circa 2 minuten.
- Voeg de taugé, noedels, bosui en de avocado toe en bak kort mee.
- Blus af met de sweet chilisaus en de tomatenketchup.
Knoflookgamba’s
- Maak de gamba’s schoon, verwijder het pantser en darmkanaal van de staart.
- Pel en hak de knoflook.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan.
- Fruit de knoflook circa 3 minuten.
- Bak de gamba’s om en om in circa 4 minuten tot ze nog net glazig zijn.
Serveren
- Serveer de garnalen op de wokschotel en bestrooi met de gebakken uitjes en de cashewnootjes.