Snijbiet met spek en kruiden

Snijbiet met spek, ui en peterselie, gebakken in de pan en op smaak gebracht met nootmuskaat – hartig Duits bijgerecht, geserveerd op houten tafel.

Snijbiet met spek en kruiden

Een eenvoudig Duits bijgerecht met snijbiet, spek en een kruidige toets van nootmuskaat. Snel klaar en boordevol smaak.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bosje peterselie
  • 400 g snijbietbladen
  • 2 uien fijngehakt
  • 100 g spek in zeer kleine blokjes
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Bak het spek kort in een koekenpan.
  • Voeg de fijngehakte ui en peterselie toe en bak deze mee.
  • Doe de snijbietbladen erbij en laat deze al roerend slinken.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met gekookte aardappels of als groentegerecht bij vlees of vis.
Wijnadvies:
Lekker met een frisse Riesling of een lichte Pinot Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 160 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 7 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hoofdgerechten / Lunch / Noten
Land van herkomst Duitsland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden