Snijbietwok met oosterse smaakmakers

Snijbietwok met oosterse smaakmakers

Een snel en smaakvol bijgerecht met snijbiet, knoflook en gember, gebakken in aromatische olie en op smaak gebracht met oosterse sauzen.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • arachideolie met sesamolie
  • chili
  • gember
  • knoflook
  • lenteuitjes
  • rijstwijn
  • snijbietbladen
  • sojasaus
  • suiker
  • zout

Instructies

  • Hak de knoflook, gember en lenteui fijn.
  • Verhit de olie in de wok.
  • Fruit de knoflook, gember en lenteui kort in de hete olie.
  • Voeg de snijbietbladen toe en wok dit snel gaar.
  • Breng op smaak met zout en suiker.
  • Blus af met sojasaus en een scheut rijstwijn.
  • Roer nog even goed door en warm kort door.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met jasmijnrijst of als bijgerecht bij een Aziatische maaltijd.
Wijnadvies:

Combineer met een frisse Riesling of een droge rosé.

Voedingswaarden

Calories: 95 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Roerbakken / Wokken / Snack
Land van herkomst China
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch