Snijbietwok met oosterse smaakmakers

--- **Snijbietwok met oosterse smaakmakers** --- Wokgerecht van kleurrijke snijbiet met rode, gele en groene stelen, op smaak gebracht met knoflook, gember, sojasaus en sesamolie. Aangevuld met wortel en lente-ui, geserveerd in een zwarte wok op een houten tafel met eetstokjes en een schaaltje sojasaus erbij.

Snijbietwok met oosterse smaakmakers

Een snel en smaakvol bijgerecht met snijbiet, knoflook en gember, gebakken in aromatische olie en op smaak gebracht met oosterse sauzen.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • arachideolie met sesamolie
  • chili
  • gember
  • knoflook
  • lenteuitjes
  • rijstwijn
  • snijbietbladen
  • sojasaus
  • suiker
  • zout

Instructies

  • Hak de knoflook, gember en lenteui fijn.
  • Verhit de olie in de wok.
  • Fruit de knoflook, gember en lenteui kort in de hete olie.
  • Voeg de snijbietbladen toe en wok dit snel gaar.
  • Breng op smaak met zout en suiker.
  • Blus af met sojasaus en een scheut rijstwijn.
  • Roer nog even goed door en warm kort door.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met jasmijnrijst of als bijgerecht bij een Aziatische maaltijd.
Wijnadvies:

Combineer met een frisse Riesling of een droge rosé.

Voedingswaarden

Calories: 95 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Roerbakken / Wokken / Snack
Land van herkomst China
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch