Soep van Jonge spinazie met geraspte witte raap en krokant gebakken spek

Soep van Jonge spinazie met geraspte witte raap en krokant gebakken spek

Porties: + personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 l gevogeltebouillon of groentebouillon
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 500 g jonge spinazie gewassen maar met de steeltjes er nog aan
  • Nootmuskaat
  • witte peper
  • zout
  • 2 kleine jonge witte rapen
  • 8 sneden spek krokant gebakken

Instructies

  • Breng de bouillon aan de kook met de sjalot, doe er de spinazie bij en kook gaar.
  • Mix de soep fijn en kruid met een snuif, nootmuskaat, peper en zout.
  • Schil de rapen en rasp ze fijn.
  • Schik de geraspte raap in het midden van diepe borden en giet er de soep rond.
  • Werk af met het krokant gebakken spek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Varkensvlees / Voorgerechten
Land van herkomst België