Soep van ui, prei en knoflook

Soep van ui, prei en knoflook

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 4 grote gele uien in blokjes
  • 4 preien inclusief 3 cm van het zachte groen, zorgvuldig gewassen en inringen gesneden
  • 90 gram pancetta in kleine dobbelsteentjes
  • 5 tenen knoflook uit de knijper
  • liter kippenbouillon
  • 3,1 dl fruitige rode wijn zoals Chianti of Zinfandel
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • zout versgemalen peper
  • 90 gram geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de uien, de preien en de pancetta toe en fruit alles, af en toe roerend, ±
  • 10 minuten tot de groenten gaar zijn.
  • Fruit de knoflook de laatste minuut al roerend mee.
  • Voeg de bouillon toe en laat alles zonder deksel op middelhoog vuur ± 30
  • minuten sudderen; e groenten moeten zeer gaar zijn.
  • Roer vlak voor het opdienen de rode wijn, de balsamicoazijn en de rode
  • wijnazijn door de soep en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Verhit de soep op laag vuur tot ze heet genoeg is om te worden opgediend.
  • Schep de soep in voorverwarmde kommen, bestrooi elke kom met
  • Parmezaanse kaas en dien onmiddellijk op.
  • Tip: U kunt er stevig boerenbrood bij geven, besmeerd met een teen
  • knoflook. Leg het brood in de soepkom en schenk de soep erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Italië