Soep van wijting
Ingrediënten
- 600 g wijtingfilet
- 1 prei het wit er van
- 1 wortel
- 1 aardappel
- ½ venkelknol
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 dl droge witte wijn
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- 1 klontje boter
- Peper
- Zout
Instructies
- Snipper ui, wortel, venkel en prei in fijne stukjes.
- Laat de groenten gedurende 5 à 10 minuten zacht stoven in een pot met een klontje boter.
- Snijd de aardappel in stukjes.
- Voeg samen met knoflook, tijm en laurier toe aan de groenten en overgiet met een l water en
- breng aan de kook.
- Laat 15 minuten hard koken.
- Snijd de wijting in stukjes en doe ze in de soep.
- Laat nog 10 minuten zacht koken.
- Verwijder tijm en laurier.
- Verwijder eveneens de wijting.
- Mix de soep.
- Zeef, voeg de witte wijn en de wijting toe en laat opnieuw aan de kook komen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met in boter gebakken broodkorstjes.
Variatietip: wat currie aan toe te voegen.
Variatietip: wat currie aan toe te voegen.