Soep van wijting

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Snipper ui, wortel, venkel en prei in fijne stukjes.
  • Laat de groenten gedurende 5 à 10 minuten zacht stoven in een pot met een klontje boter.
  • Snijd de aardappel in stukjes.
  • Voeg samen met knoflook, tijm en laurier toe aan de groenten en overgiet met een l water en
  • breng aan de kook.
  • Laat 15 minuten hard koken.
  • Snijd de wijting in stukjes en doe ze in de soep.
  • Laat nog 10 minuten zacht koken.
  • Verwijder tijm en laurier.
  • Verwijder eveneens de wijting.
  • Mix de soep.
  • Zeef, voeg de witte wijn en de wijting toe en laat opnieuw aan de kook komen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met in boter gebakken broodkorstjes.
Variatietip: wat currie aan toe te voegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Snoepgoed / Vis / Voorgerechten