Sole dorée
(vergulde zeetong)
Ingredients
Instructions
- Snij de korsten van het brood en rooster licht aan één kant.
- Pocheer de langoustines 8 minuten in de bouillon.
- Pel ze en snij ze in de lengte doormidden.
- Smelt 100 g boter in een pan en leg hierin de tongen.
- Bak ze heel zachtjes aan een kant gedurende 6 minuten.
- Geef er dan 50 g gesmolten boter over, die goed heet is en zet de schaal even onder de grill om de bovenkant te bruinen.
- Leg op de niet geroosterde kanten van 4 sneetjes brood een plakje kaas.
- Leg daarop twee langoustine helften en daarop een tweede sneetje brood met de geroosterde kant naar boven.
- Druk dit goed aan.
- Smeer ze in met gesmolten boter en zet ze op een bakplaat in de oven van 170ºC.
- Laat ze daar tot de kaas gesmolten is.
- Snij ze diagonaal door.
- Doe de verwarmde room in een ovale voorverwarmde schaal.
- Leg hier de tongen in en bestrooi met zout en peper en hou ze warm.
- Smelt 30 g boter in een pan en bak hierin snel de geschaafde amandelen aan.
- Laat uitlekken en verdeel over de tongen.
- Zet er de broodjes bij en serveer.