Sop Katjang Idjoe 2
soep van kajang idjoe
Equipment
- magnetron
Ingrediënten
- 250 gram katjang idjoe
- 1 liter bouillon
- 100 gram prei in stukjes
- 3 eetlepel(s) uien gesnipperde
- 3 eetlepel(s) selderie gehakte
- 4 eetlepel(s) olie
Instructies
- Week de katjang idjoe een nacht, zet ze op met het weekwater en de bouillon.
- Kook ze gaar en zeef ze.
- Fruit de ui goudbruin in de olie, haal ze eruit en fruit de prei en de selderie in de rest van de olie.
- Lekker is ook een paar plakjes spek mee te bakken.
- Roer alles door de soep en laat die nog enkele minuten doorkoken.
- Serveer de soep met de gebakken uitjes.
Magnetron:
- Bereid de katjang idjoe zoals hierboven beschreven.
- Verwarm de olie in een glazen litermaat onafgedekt 2 min. op 100%.
- Schep ui, prei en selderie door en fruit het onafgedekt 2-3 min. op 100%.
- Ga verder te werk zoals hierboven beschreven.