Sotanghon

Filippijnse kippensoep
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 prei in dunne ringen gesneden
  • 2 wortels in plakjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij in plakjes gesneden
  • 1 liter kippenbouillon
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 150 gr rijstvermicelli
  • Zout
  • peper

Instructies

  • Snijd de kipfilet in dobbelsteentjes.
  • Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig ziet.
  • Voeg de prei, wortels en bleekselderij toe en laat deze 5 minuten mee fruiten.
  • Doe de kipfilet, de bouillon en het paprikapoeder erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep 2 tot 3 minuten flink doorkoken en voeg de vermicelli toe.
  • Zet het vuur wat lager, laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer met bieslook en dien direct op..
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Fillippijnen