Sotanghon
Filippijnse kippensoep
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 1 ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 prei in dunne ringen gesneden
- 2 wortels in plakjes gesneden
- 1 stengel bleekselderij in plakjes gesneden
- 1 liter kippenbouillon
- ½ theelepel paprikapoeder
- 150 gr rijstvermicelli
- Zout
- peper
Instructies
- Snijd de kipfilet in dobbelsteentjes.
- Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig ziet.
- Voeg de prei, wortels en bleekselderij toe en laat deze 5 minuten mee fruiten.
- Doe de kipfilet, de bouillon en het paprikapoeder erbij en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep 2 tot 3 minuten flink doorkoken en voeg de vermicelli toe.
- Zet het vuur wat lager, laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met bieslook en dien direct op..