Sour Egg Soup

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • soeplepel boter
  • 2 lepels bloem
  • 1 theelepel ui fijngehakte
  • 1 theelepel Hongaarse paprikapoeder
  • water
  • 1 laurierblad
  • 3 eieren
  • zout
  • citroensap
  • fijngehakte peterselie

Instructies

  • Maak een lichtbruine roux van een soeplepel boter, 2 lepels bloem en een theelepel fijngehakte ui.
  • Voeg hier 1 theelepel Hongaarse paprika-poeder bij, genoeg water voor 6 porties soep en kook 20 minuten met een laurierblad.
  • Terwijl dit mengsel nog kookt, voegt men er 3 geklutste eieren bij; neem de pan direct van het vuur en blijf kloppen.
  • De soep ziet er dan uit als een soort dunne roereieren.
  • Voeg er nu zout en vrij veel citroensap bij, de soep moet een licht zure smaak hebben.
  • Strooi er als de soep opgediend is, wat fijngehakte peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Soep
Land van herkomst Canada