Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- soeplepel boter
- 2 lepels bloem
- 1 theelepel ui fijngehakte
- 1 theelepel Hongaarse paprikapoeder
- water
- 1 laurierblad
- 3 eieren
- zout
- citroensap
- fijngehakte peterselie
Instructies
- Maak een lichtbruine roux van een soeplepel boter, 2 lepels bloem en een theelepel fijngehakte ui.
- Voeg hier 1 theelepel Hongaarse paprika-poeder bij, genoeg water voor 6 porties soep en kook 20 minuten met een laurierblad.
- Terwijl dit mengsel nog kookt, voegt men er 3 geklutste eieren bij; neem de pan direct van het vuur en blijf kloppen.
- De soep ziet er dan uit als een soort dunne roereieren.
- Voeg er nu zout en vrij veel citroensap bij, de soep moet een licht zure smaak hebben.
- Strooi er als de soep opgediend is, wat fijngehakte peterselie over.