Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- pan met dikke bodem
- vochtige doek
Ingrediënten
- 1 kg bloem
- 4 dl melk
- 2 eieren
- 500 g verse worst
- 50 g verse gist
- 1,5 kg zoete appels
- Stroop
- 1 tl zout
Instructies
- Zeef de bloem met het zout boven een kom.
- Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in wat lauwe melk.
- Maak een kuiltje in de bloem en giet er de gistoplossing in.
- Breek de eieren erbij en maak vanuit het midden, scheutje voor scheutje de rest van de lauwe melk bijschenkend, een glad beslag.
- Laat het beslag, afgedekt met een vochtige doek, 1 uur rijzen op een warme plek.
- Schil de appels, doe ze in een pan met een dikke bodem met wat water en leg de worst erop.
- Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Doe het beslag in de pan op de appels met de worst, doe het deksel op de pan, breng aan de kook en laat 2 uur zachtjes doorkoken.
- Kijk tijdens het koken niet meer in de pan, want dan zakt het beslag in.
- Haal na 2 uur het brood uit de pan.
- Snijd het brood in plakken, serveer met warme stroop en geef de appels en worst er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
In plaats van stroopsaus kan ook kaneelsaus of boter met suiker worden geserveerd.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Vin Santo of een Pedro Ximénez sherry.
Voedingswaarden
Calories: 700 kcal | koolhydraten: 120 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 30 g