Spaanse Barbecue Spiezen
Ingrediënten
- 500 g krielaardappeltjes schoongeboend
- 580 g Catalaanse braadworstjes
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 tenen knoflook geperst
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel pikante paprikapoeder
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
Instructies
- Verwarm de barbecue voor.
- Kook de krielaardappeltjes in een pan met ruim kokend water en zout gedurende 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Giet af.
- Laat de braadworstjes 5 minuten in bijna kokend water liggen en laat ze daarna uitlekken.
- Snijd de rode en gele paprika's in stukken van 2 bij 2 cm.
- Rijg aan elke spies 1 krielaardappeltje, 1 stuk rode en gele paprika, een worstje, nog een stuk gele en rode paprika en eindig met 1 krielaardappeltje.
- Meng de geperste knoflook in een kom met de olijfolie, pikante paprikapoeder, Provençaalse kruiden en peper naar smaak.
- Bestrijk de spiesen rondom met de knoflookolie en leg ze op het rooster van de barbecue.
- Gril ze gedurende 5-8 minuten gaar, waarbij je ze regelmatig keert.
- Serveer de spiesen met geroosterde cherry trostomaten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Spaanse barbecuegerechten passen perfect bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Spaanse Tempranillo of een Garnacha. De smaak van de kruidige worstjes en geroosterde groenten wordt mooi aangevuld door de fruitige tonen van deze wijnen.
Voedingswaarden
Calories: 670 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 26 g | Vet: 50 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 2 g