Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- ½ groot stokbrood
- 1 blikje ansjovisfilets 48 g
- 4 zwarte olijven zonder pit
- 100 g gerookte kipfilet
- 2 trostomaten
- 4 eetlepels mayonaise
- Cayennepeper naar smaak
- 10 sprietjes knoflookbieslook
Instructies
- Snijd het stokbrood schuin in 8 sneetjes.
- Rooster de sneetjes brood in een broodrooster goudbruin.
- Snijd de ansjovisfilets en olijven in kleine stukjes.
- Snijd de gerookte kipfilet met een scherp mes dwars op de draad in dunne plakjes.
- Was de tomaten en snijd elk in vier mooie plakjes.
- Besmeer de sneetjes geroosterd brood met ongeveer 2 1/2 eetlepel mayonaise.
- Verdeel ongeveer 3/4 van de ansjovis erover.
- Leg plakjes tomaat op de ansjovis en bestrooi met wat cayennepeper.
- Verdeel plakjes gerookte kip over de tomaat.
- Roer de olijven en de rest van de ansjovis door 1 1/2 eetlepel mayonaise.
- Schep een beetje olijvenmayonaise op elke canapé.
- Knip de knoflookbieslook fijn en strooi erboven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Serving: 1 canapés | Calories: 160 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 2 g