Spaanse Flammkuchen met Chorizo en Paprika
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg
- 125 g crème fraîche
- Rasp van 1 biologische sinaasappel
- 1 rode paprika in reepjes gesneden
- 100 g chorizo in dunne plakjes gesneden
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 50 g Manchego kaas geraspt
- Peper en zout naar smaak
- Verse tuinkers om te garneren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg direct uit de koelkast.
- Meng de crème fraîche met de sinaasappelrasp en breng op smaak met zout en peper.
- Rol het deeg uit op een bakplaat met bakpapier.
- Vouw de randen van het deeg 1 cm om en druk stevig aan.
- Verdeel de crème fraîche gelijkmatig over het deeg, tot aan de randen.
- Beleg met paprika, chorizo, knoflook en Manchego kaas.
- Bak de Flammkuchen 15-20 minuten onderin de oven, tot deze knapperig is.
- Bestrooi de Flammkuchen vervolgens met verse tuinkers en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Serveer deze Flammkuchen met een knapperige salade aan de kant.
- Je kunt ook salami en bergkaas gebruiken in plaats van chorizo en Manchego voor een andere smaakvariatie.