Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg lamsgehakt
  • 250 gram ontvelde tomaten blik of pak
  • 1 kippenbouillonblokje opgelost in ½ liter water
  • 1 groene paprika
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 3 eieren
  • 75 gram paneermeel
  • 75 gram bloem
  • 4 eetlepel(s) sherry
  • ½ glas rode wijn
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 takjes peterselie vers
  • gehaktkruiden
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Strooi bloem op een bord en rol de balletjes daardoor.
  • Giet de resterende olijfolie in de pan met de gehakte ui en doe daar de gehaktballetjes bij.
  • Bak ze aan alle kanten mooi bruin.
  • Doe de tomaten, de sherry, de rode wijn, de tomatenpuree en de bouillon bij de gehaktballetjes.
  • Snijd de paprika in blokjes van ca. 1 cm en voeg ze er eveneens bij.
  • Leg het deksel op de pan en laat het geheel gedurende 45 minuten op een laag vuur zachtjes pruttelen.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper en serveer het geheel in een mooie schaal en strooi er versgehakte peterselie over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het lamsgehakt kan desgewenst ook vervangen worden door kalfsgehakt of mager rundergehakt. Half-om-half-gehakt is te vet om dit gerecht goed te kunnen maken.
In plaats van paneermeel kunt u ook enkele beschuiten verkruimelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Tapas / Warme hapjes