Spaanse Knoflookgarnalen

Gamba's al ajillo
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g gepelde rauwe tijgergarnalen diepvries
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 4 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 laurierblaadje
  • Gedroogd chilipepertje uit molentje
  • Grof zeezout
  • 2 takjes peterselie fijngehakt

Instructies

  • Ontdooi de garnalen door ze enkele minuten onder te dompelen in warm water.
  • Dep ze vervolgens droog met keukenpapier.
  • Verwarm de olijfolie in een diepe koekenpan of hapjespan.
  • Bak de plakjes knoflook met het laurierblaadje zachtjes tot de geur vrijkomt.
  • Voeg een beetje chilipeper toe en maal deze boven de pan.
  • Voeg de garnalen toe en bak ze al omscheppend op matig vuur in 3-5 minuten gaar.
  • Verdeel de garnalen over vier warme lage schaaltjes (van Spaans aardewerk) en verwijder het laurierblaadje.
  • Bestrooi de garnalen met grof zeezout en fijngehakte peterselie.
  • Serveer met boerenbrood, zoals pain de campagne.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Geniet van deze Spaanse knoflookgarnalen met een droge witte wijn zoals een Verdejo uit Rueda of een Albariño uit Galicië.

Voedingswaarden

Calories: 308 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 22 g | Vet: 24 g | Zout: 36 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Spanje
Extra aanwijzing Snel te maken