Spaanse Paella met Chorizo en Zeevruchten

Spaanse Paella met Chorizo en Zeevruchten

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g chorizo in blokjes
  • 500 g kipfilet in grove stukken
  • 250 g zoetwatergarnalen groot, diepvries
  • 250 g reuzengarnalen groot, diepvries
  • 1 grote ui grof gesnipperd
  • 2 rode paprika's in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 200 g doperwten vers of uit de diepvries
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 pak risottorijst 500 g
  • 1 ½ liter kippenbouillon bijvoorbeeld van tablet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Bak de chorizoblokjes in een grote pan op zacht vuur tot ze knapperig zijn en het vet zich over de panbodem heeft verdeeld.
  • Schep de chorizo op een bord en bak vervolgens de stukken kip en reuzengarnalen in het vet op matig vuur gaar.
  • Leg ze op een bord.
  • Schep de gesnipperde ui en paprika door het bakvet.
  • Voeg indien nodig nog 2 eetlepels olijfolie toe en laat ze in 5-10 minuten zachtjes gaar worden.
  • Roer de tomatenblokjes met vocht, doperwten, saffraan en risottorijst door het groentemengsel.
  • Verwarm alles al omscheppend 3-4 minuten en voeg dan de warme kippenbouillon toe.
  • Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 minuten gaar worden, roer regelmatig.
  • Pel intussen de zoetwater- en reuzengarnalen.
  • Schep de chorizo door de rijst en leg de stukken kip en garnalen ertussen.
  • Breng de paella op smaak met zout en peper en verwarm de rijst nog 5 minuten.
  • Serveer de paella met een frisse salade van romainesla.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een Spaanse witte wijn zoals een Verdejo of Albariño past uitstekend bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Vis
Land van herkomst Spanje
Geschikt voor Dieët: Suikervrij