Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Bak de chorizoblokjes in een grote pan op zacht vuur tot ze knapperig zijn en het vet zich over de panbodem heeft verdeeld.
Schep de chorizo op een bord en bak vervolgens de stukken kip en reuzengarnalen in het vet op matig vuur gaar.
Leg ze op een bord.
Schep de gesnipperde ui en paprika door het bakvet.
Voeg indien nodig nog 2 eetlepels olijfolie toe en laat ze in 5-10 minuten zachtjes gaar worden.
Roer de tomatenblokjes met vocht, doperwten, saffraan en risottorijst door het groentemengsel.
Verwarm alles al omscheppend 3-4 minuten en voeg dan de warme kippenbouillon toe.
Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 minuten gaar worden, roer regelmatig.
Pel intussen de zoetwater- en reuzengarnalen.
Schep de chorizo door de rijst en leg de stukken kip en garnalen ertussen.
Breng de paella op smaak met zout en peper en verwarm de rijst nog 5 minuten.
Serveer de paella met een frisse salade van romainesla.
Wijnadvies:
Een Spaanse witte wijn zoals een Verdejo of Albariño past uitstekend bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Spaanse Paella met Chorizo en Zeevruchten