Spaanse Salade met Croutons en Olijven

Een kleurrijke Spaanse salade met knapperige ijsbergsla, stukjes rode paprika, plakjes groene olijven en goudbruine croutons. Het geheel is afgemaakt met verkruimeld hardgekookt ei en een lichte vinaigrette dressing. De salade wordt geserveerd op een rustieke houten tafel, met een vintage vork en een linnen servet ernaast. Op de achtergrond staat een houten snijplank met extra croutons, verse olijven en een schaaltje vinaigrette. De warme, natuurlijke belichting benadrukt de frisse en levendige kleuren van dit zomerse gerecht.

Spaanse Salade met Croutons en Olijven

Een frisse Spaanse salade met knapperige croutons, olijven en een vinaigrette dressing.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 hardgekookt ei
  • ½ krop ijsbergsla
  • ½ rode paprika
  • 2 sneetjes oud brood
  • Enkele groene olijven
  • Knoflook
  • Olie
  • Vinaigrette dressing

Instructies

  • Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes, was en droog ze.
  • Pers de knoflook uit en strijk het over het brood.
  • Snijd het brood in blokjes en bak ze goudbruin in hete olie.
  • Snijd de olijven en paprika in stukjes.
  • Verkruimel het hardgekookte ei.
  • Meng de croutons, olijven, paprika en ei door de ijsbergsla.
  • Maak de salade aan met vinaigrette dressing.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Gebruik ook krulandijvie (frisé) of kropsla.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Verdejo.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Spanje
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch