Spaanse Salade met Croutons en Olijven
Een frisse Spaanse salade met knapperige croutons, olijven en een vinaigrette dressing.
Equipment
Ingrediënten
- 1 hardgekookt ei
- ½ krop ijsbergsla
- ½ rode paprika
- 2 sneetjes oud brood
- Enkele groene olijven
- Knoflook
- Olie
- Vinaigrette dressing
Instructies
- Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes, was en droog ze.
- Pers de knoflook uit en strijk het over het brood.
- Snijd het brood in blokjes en bak ze goudbruin in hete olie.
- Snijd de olijven en paprika in stukjes.
- Verkruimel het hardgekookte ei.
- Meng de croutons, olijven, paprika en ei door de ijsbergsla.
- Maak de salade aan met vinaigrette dressing.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Gebruik ook krulandijvie (frisé) of kropsla.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Verdejo.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g