Spaanse Tomatensoep met Kaneel

Fluweelzachte Spaanse tomatensoep met kaneel, geserveerd in een rustieke kom, gegarneerd met een kaneelstokje, verse kruiden en een scheutje olijfolie.

Spaanse Tomatensoep met Kaneel

Een smaakvolle Spaanse tomatensoep met kaneel, perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetlepel majoraan
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten fijngesneden
  • 500 gram tomaten in stukken gesneden
  • 800 ml water
  • Groentebouillontablet
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een soeppan.
  • Fruit de sjalot 5 minuten zachtjes.
  • Fruit de knoflook 2-3 minuten mee.
  • Schep de tomaten erdoor en bak even mee.
  • Verkruimel de bouillontablet erboven.
  • Voeg het kaneelstokje en de majoraan toe.
  • Schenk het water erbij.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep 20-25 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwijder het kaneelstokje.
  • Pureer de tomaten met de staafmixer tot een gladde soep.
  • (Optioneel) Wrijf de soep door een zeef voor een gladder resultaat.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Schenk de soep in kleine kopjes.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de soep warm met een stukje brood of een lepel crème fraîche.
Wijnadvies:
Spaanse witte wijn, zoals Verdejo.

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 4 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Spanje
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch