Spaanse tortillapuntjes met vis

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g aardappels geschild en in blokjes
  • 100 gr paling
  • 100 gr zalm
  • 6 eieren losgeklopt
  • 2 eetlepels olie
  • 1 komkommer
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Kook de aardappelblokjes 7 minuten in ruim kokend water met een beetje zout.
  • Schep ze warm door de losgeklopte eieren en roer er een theelepel zout en wat peper door.
  • Laat even staan.
  • Verwarm 2 eetlepels olie in een grote pan met antiaanbaklaag.
  • Schenk er het eiaardappelmengsel in en bak in 20 minuten gaar.
  • Leg halverwege een deksel op de pan zodat het ei mooi stolt.
  • Schil de komkommer met de dunschiller, snijd hem doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Schaaf er lange dunne linten van en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
  • Als de tortilla is afgekoeld, kun je er met een scherp mes puntjes van snijden.
  • Beleg de puntjes met dubbelgevouwen komkommerlinten en een stukje gerookte paling of zalm naar keuze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tortilla / Tosti's / Vis
Land van herkomst Spanje