Spaanse Zuurkool-Chorizostamppot

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • kg kruimige aardappelen
  • 500 g kruidenzuurkool
  • 100 ml melk
  • 25 g boter
  • 125 g chorizoworst
  • 50 g groene olijven zonder pit
  • 125 g zachte geitenkaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en spoel ze af onder koud water.
  • Kook de aardappelblokjes in een grote pan met ruim water en wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Kook de zuurkool apart volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat de gekookte zuurkool goed uitlekken in een vergiet.
  • Verwarm in een steelpan de melk en boter op laag vuur tot de boter gesmolten is.
  • Stamp de gekookte aardappelen fijn met het melk-boter mengsel tot een smeuïge puree.
  • Snijd de chorizo in blokjes en hak de groene olijven grof.
  • Meng de uitgelekte zuurkool door de puree en verbrokkel de zachte geitenkaas eroverheen.
  • Voeg de blokjes chorizo en gehakte olijven toe aan de stamppot en meng alles goed door elkaar.
  • Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel nog wat zout, afhankelijk van de smaak van de chorizo en olijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een Spaanse rode wijn zoals een Tempranillo past goed bij de smaken van chorizo en geitenkaas in dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stamppot
Land van herkomst Fusion / Nederland / Spanje