Spaanse Zuurkool-Chorizostamppot
Ingrediënten
- 1¼ kg kruimige aardappelen
- 500 g kruidenzuurkool
- 100 ml melk
- 25 g boter
- 125 g chorizoworst
- 50 g groene olijven zonder pit
- 125 g zachte geitenkaas
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en spoel ze af onder koud water.
- Kook de aardappelblokjes in een grote pan met ruim water en wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
- Kook de zuurkool apart volgens de instructies op de verpakking.
- Laat de gekookte zuurkool goed uitlekken in een vergiet.
- Verwarm in een steelpan de melk en boter op laag vuur tot de boter gesmolten is.
- Stamp de gekookte aardappelen fijn met het melk-boter mengsel tot een smeuïge puree.
- Snijd de chorizo in blokjes en hak de groene olijven grof.
- Meng de uitgelekte zuurkool door de puree en verbrokkel de zachte geitenkaas eroverheen.
- Voeg de blokjes chorizo en gehakte olijven toe aan de stamppot en meng alles goed door elkaar.
- Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel nog wat zout, afhankelijk van de smaak van de chorizo en olijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Spaanse rode wijn zoals een Tempranillo past goed bij de smaken van chorizo en geitenkaas in dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Sugar: 3 g