Spaghetti met courgettesaus
Aller Hande 1996
Equipment
Ingrediënten
- 1 courgette ca. 300 g,
- 1 kleine groene appel Granny Smith,
- 1 eetlepel citroensap
- ½ rode paprika
- 1 plak gekookte ham ca. 100 g,
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel boter of margarine,
- 1 ½ theelepel kerriepoeder
- 3 theelepels bouillonpoeder
- zout peper
- 150 g spaghetti meergranen
- 2 eetlepels crème fraîche
Instructies
- Courgette schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
- Appel wassen, halveren, klokhuis verwijderen, in kleine blokjes snijden en besprenkelen met citroensap.
- Paprika schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
- Ham in blokjes snijden.
- Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
- In hoge pan boter verhitten.
- Sjalot en kerriepoeder ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
- Courgette toevoegen en onder voortdurend omscheppen ca. 2 -minuten meebakken.
- Bouillonpoeder en 1 1/2 dl water toevoegen en courgette afgedekt ca. 5 minuten laten stoven.
- Intussen in pan met ruim water en zout spaghetti in ca. 8 minuten beetgaar koken
- volgens gebruiksaanwijzing.
- Van vuur af courgette met staafmixer pureren.
- Crème fraîche, appel, paprika en ham erdoor scheppen en saus afgedekt in ca. 5 minuten warm laten worden, af en toe roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Spaghetti over twee borden verdelen en saus erover scheppen.