Spaghetti met courgettesaus

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 courgette ca. 300 g,
  • 1 kleine groene appel Granny Smith,
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ rode paprika
  • 1 plak gekookte ham ca. 100 g,
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel boter of margarine,
  • 1 ½ theelepel kerriepoeder
  • 3 theelepels bouillonpoeder
  • zout peper
  • 150 g spaghetti meergranen
  • 2 eetlepels crème fraîche

Instructies

  • Courgette schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
  • Appel wassen, halveren, klokhuis verwijderen, in kleine blokjes snijden en besprenkelen met citroensap.
  • Paprika schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
  • Ham in blokjes snijden.
  • Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
  • In hoge pan boter verhitten.
  • Sjalot en kerriepoeder ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
  • Courgette toevoegen en onder voortdurend omscheppen ca. 2 -minuten meebakken.
  • Bouillonpoeder en 1 1/2 dl water toevoegen en courgette afgedekt ca. 5 minuten laten stoven.
  • Intussen in pan met ruim water en zout spaghetti in ca. 8 minuten beetgaar koken
  • volgens gebruiksaanwijzing.
  • Van vuur af courgette met staafmixer pureren.
  • Crème fraîche, appel, paprika en ham erdoor scheppen en saus afgedekt in ca. 5 minuten warm laten worden, af en toe roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Spaghetti over twee borden verdelen en saus erover scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Varkensvlees