Spaghetti met Gehaktballetjes en Groentesaus
Een heerlijke klassieke spaghetti met zelfgemaakte gehaktballetjes en een rijke, gepureerde groentesaus. Perfect voor een gezellige maaltijd met het gezin!
Ingrediënten
- 4 wortels in plakjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij in plakjes gesneden
- 1 groene paprika in blokjes gesneden
- 1 ui fijngehakt
- 1 teentje knoflook geperst
- 3 eetlepels olijfolie
- 1½ eetlepel tomatenpuree
- 250 ml runderbouillon
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 theelepels Franse kruiden
- 500 g rundergehakt
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- Zout naar smaak
- 400 g spaghetti
Instructies
- Snijd de wortels en bleekselderij in plakjes en de paprika in blokjes.
- Snipper de ui fijn en pers de knoflook.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan.
- Fruit de ui, knoflook en tomatenpuree 3 minuten.
- Schep daarna 2 eetlepels van de ui uit de pan en bewaar voor later.
- Voeg de wortel, bleekselderij en paprika toe aan de pan en bak 3 minuten mee.
- Voeg daarna de bouillon, tomatenblokjes en Franse kruiden toe.
- Laat de saus 25 minuten sudderen met een deksel op de pan.
- Meng in een kom het gehakt met het ei, paneermeel, de 2 eetlepels gefruite ui en wat zout.
- Kneed het mengsel goed door en vorm er ongeveer 30 kleine gehaktballetjes van.
- Verhit in een koekenpan de overige eetlepel olijfolie en bak de gehaktballetjes in 15 minuten bruin en gaar.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Pureer de groentesaus met een staafmixer of blender tot een gladde saus.
- Roer de gehaktballetjes door de saus.
- Giet de spaghetti af en verdeel deze over 4 borden.
- Schep de gehaktballetjes met de groentesaus over de spaghetti en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit gerecht combineert goed met een fruitige rode wijn zoals een Chianti of een Merlot, die de volle smaken van de gehaktballetjes en de tomatensaus complementeren.
Voedingswaarden
Calories: 700 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g