Spaghetti met gorgonzola speksaus

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • zout
  • 100 g spekreepjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 g Gorgonzola
  • 200 ml koffieroom
  • 1 theelepel tijm
  • versgemalen peper
  • 12,5 gr bieslook verse
  • 1 sjalotje

Instructies

  • Spaghetti met zout koken volgens gebruiksaanwijzingen.
  • In hapjespan spekreepjes in ca. 5 minuten zachtjes uitbakken.
  • Intussen sjalotje pellen en fijnsnipperen.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
  • Gorgonzola in stukjes snijden.
  • Sjalot en bleekselderij ca. 2 minuten met spek meebakken.
  • Koffieroom, Gorgonzola en tijm toevoegen.
  • Al roerend zachtjes verwarmen tot kaas gesmolten is.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Spaghetti afgieten en op vier borden scheppen.
  • Saus erover verdelen.
  • Bieslook erboven fijnknippen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Pasta / Varkensvlees
Extra aanwijzing Snel te maken