Spaghetti met gorgonzola speksaus
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 300 g spaghetti
- zout
- 100 g spekreepjes
- 2 stengels bleekselderij
- 200 g Gorgonzola
- 200 ml koffieroom
- 1 theelepel tijm
- versgemalen peper
- 12,5 gr bieslook verse
- 1 sjalotje
Instructies
- Spaghetti met zout koken volgens gebruiksaanwijzingen.
- In hapjespan spekreepjes in ca. 5 minuten zachtjes uitbakken.
- Intussen sjalotje pellen en fijnsnipperen.
- Bleekselderij schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
- Gorgonzola in stukjes snijden.
- Sjalot en bleekselderij ca. 2 minuten met spek meebakken.
- Koffieroom, Gorgonzola en tijm toevoegen.
- Al roerend zachtjes verwarmen tot kaas gesmolten is.
- Op smaak brengen met peper.
- Spaghetti afgieten en op vier borden scheppen.
- Saus erover verdelen.
- Bieslook erboven fijnknippen.